Ultrazvučno oblikovanje nosa

Ultrazvučno oblikovanje nosa

Jedna od prvih stvari koju primetimo na osobi jeste nos, koji zauzima centralno mesto na našem licu. Pored estetskog aspekta, ne zaboravimo da je nos funkcionalan organ koji poseduje čulo mirisa.

Nova revolucionarna metoda korekcije nosa koja umanjuje neprijatnosti, postiže prirodniji izgled i garantuje dugotrajne i stabilnije rezultate. Maksimalno efikasna, bezbedna i precizna.

Operacija nosa korišćenjem ultrazvučne piezoelektrične tehnologije je izuzetno efikasna, precizna i bezbedna, a njene prednosti su višestruke, kako za hirurga tako i za pacijenta.

Prednosti ultrazvučne operacije (korekcije) nosa:

  1. Manje traumatična operacija od tradicionalnog zahvata
  2. Vidno preciznija operacija sa znatno višim nivoom postizanja željenog rezultata
  3. Minimalno oštećenje koštane strukture, uz potpunu zaštitu okolnih mekanih tkiva
  4. Neuporedivno kraći i komforniji oporavak
  5. Prirodniji izgled uz stabilne i dugotrajne rezultate

Ultrazvučna hirurgija kostiju, korišćenjem ‘PIEZO’ efekta, inicijalno je razvijena iz potrebe kranijalno – maksilofacijalnih hirurga da operišu u osetljivoj zoni glave bez oštećenja mekih tkiva. Izuzetni benefiti doprineli su da ovu najsavremeniju i revolucionarnu tehniku preuzmu i druge specijalnosti.

Ovo je daleko manje traumatična procedura i pruža mogućnost preciznije operacije nosa sa većim stepenom kontrole oblika. Pored toga uz pomoć ove tehnologije moguće je korigovati i slučajeve preširokih, prejakih ili grbavih noseva bez neželjenih preloma koji sa sobom uvek nose rizik krhkih, slabih i nestabilnih rezultata.

Za pacijente najveća prednost je svakako neuporedivo kraći i komforniji period oporavka, sa mnogo manje bolova, modrica i otoka.

Kako izgleda postupak ultrazvučnog oblikovanja nosa?

Pre samog početka procedure potrebno je obaviti detaljan pregled i dijagnozu problema, kao i razmenu mišljenja između doktora i pacijenta.

Potrebno je utvrditi da su oni na istoj strani i da su njihovi ciljevi zajednički. Savremene operacije zahtevaju hirurške veštine, ne samo na nosu već i na nosnoj pregradi što često zahteva pregled specijaliste ORL.

Analize koje se obavljaju se odnose na laboratorijske analize i pregled interniste. Operacija se izvodi u opštoj anesteziji.

Oporavak

Nakon operacije nosa i nošenja tampona (što traje sedam dana) sledi skidanje konca.
Od tog trenutka pacijent treba da se pridržava određenih ograničenja, kao što je izbegavanje pojačanih fizičkih aktivnosti, nošenja naočara i negovanje sluzokože nosa.

Nos se dugo menja. S godinama dinamično zajedno sa ostalim strukturama lica, pa bilo koja dodatna intervencija ne bi trebalo da se obavlja do definitivnog nestanka otoka i potpune stabilizacije, što je period od godinu dana.

Komplikacije

Kao i kod drugih operacija moguće su određene komplikacije (upala, krvarenje) o čemu će Vas doktor obavestiti i upozoriti u toku pregleda, kao i naglasiti pravila ponašanja kako biste izbegli postoperativne probleme.

Preporuka

Nakon svake operacije, naravno, bitno je strogo se pridržavati saveta koje daje hirurg. Postupanje po njegovim instrukcijama je od ključne važnosti za Vaš što brži oporavak.

Napomena

Cilj je postizanje apsolutne harmonije i poboljšanje izgleda i zadovoljstva pacijenta bez promene ličnog opisa i ključnih karakteristika lica. Iz tog razloga se svakom pacijentu pristupa maksimalno individualno uz uzimanje svih faktora u obzir: želja pacijenta, objektivnih proporcija i problema sa nosem (estetskih i funkcionalnih), tipa kože, vrste tkiva, postojanja prethodnih operacija ili povreda.

Nije isključena mogućnost od manjih nepravilnosti i asimetrija na nosu tokom postoperativnog perioda, koje obično nestanu u toku godinu dana od zahvata.

Ukoliko je potrebna manja sekundarna korekcija, može se izvesti tek nakon najmanje godinu dana od prve operacije.

TREBA VAM JOŠ DETALJA?

Zakažite konsultaciju

    Radno vreme kontakt centra:

    Pon – Sub  10:00 – 18:00